Hoe maak je een trampoline schoon? Reinigen en tips

Springen op een trampoline klinkt heel interessant en is een geliefde bezigheid van zowel kinderen als volwassenen. Maar heeft u er al aan gedacht hoe u uw trampolines schoon kunt houden? Deze taak is niet eenvoudig en vergt wat tijd. De trampolines zijn ideaal om buiten op te spelen en worden daarom vuil, stoffig en dergelijke, maar het is niet echt moeilijk om de hele structuur voor altijd schoon te houden.

Hoe krijg je groene aanslag van trampoline?

Lees de handleiding voor de beste reinigingstips voor groene aanslag.

Hoe trampoline reinigen?

Lees de handleiding voor de beste reinigingstips.

Wat te doen tegen krakende trampoline?

Laat het controleren door een expert.

Kan een trampoline in de winter buiten staan?

Dit is afhankelijk van de trampoline, controleer de handleiding.

Waarom moeten trampolines worden schoongemaakt?

Om goed te kunnen springen op de trampoline, moet u ervoor zorgen dat de onderdelen van de trampoline altijd in goede staat zijn. Na herhaaldelijk gebruik kunnen de meeste onderdelen versleten en zelfs gebroken zijn, en wanneer u erop springt zonder de verschillende onderdelen te inspecteren of te bekijken, zult u plotseling ernstige verwondingen oplopen. Het is een goede gewoonte om het toestel regelmatig te wassen, zodat u uw trampoline gewoonlijk kunt controleren en veilig kunt gebruiken.

Eenvoudige stappen om trampolines schoon te maken

  • Verwijder eerst alle extra trampoline accessoires of spelletjes die u hebt geïnstalleerd. Denk hierbij aan trampolinepads, omheiningen, matten, netten, spelcovers, basketbalhoepels (indien aanwezig) of springplanken. Kijk ook uit voor eventuele versleten of verroeste trampoline onderdelen terwijl u de taak uitvoert.
  • Wanneer u het werkplatform lager voltooit, drenk het gehele trampolinepad met water van de slang. U moet water met het stootkussen laten druppelen, ervoor zorgend dat u vooruitgang woont van stof of andere materialen die op de trampoline opnieuw beëindigen.
  • Voor de gehele trampoline pad en frame, kon u gebruik maken van een grote auto spons of een schone keuken mop besprenkeld met zeep en water, waardoor trampoline een grote schrobben lager. Om ervoor te zorgen het vuile water is zeker lager komen, moet u werken in de top lager. Vergeet ook niet om nooit te mengen met behulp van het schone water en de gebieden die u al hebt schoongemaakt. Het zal opnieuw vuil veroorzaken.
  • Houd aandacht op de veren en ringen die de pad en het frame vast te zetten op stevige manier, want dit is de plaats die is zeer kwetsbaar voor het vuil en schade. U kunt ze echter gemakkelijker zien dan andere plaatsen. Wanneer u klaar bent met schrobben, kunt u er zeker van zijn om alle schoonmaakzeep af te spuiten. U kunt trampolines delen geleidelijk aan elk deel om ervoor te zorgen elke plaats op de achtertuin schoon.

Manier van schoonmaken afhankelijk van het type trampoline

1. Ronde en Rechthoekige trampolines

Het ronde model is de traditionele stijl van de trampoline en het is het eenvoudigst schoon te maken. Verwijder gewoon de poten (één voor één) en laat vervolgens al het water weglopen dat zich heeft opgehoopt. Controleer op tekenen van roest na terwijl het been weg. Eigenlijk is de manier om ze schoon te maken dezelfde als hieronder:

  • Wanneer u het gazon maait, moet u van verschillende kanten beginnen door de trampoline om te kiepen in plaats van hem zijwaarts te verplaatsen. Op deze manier kunt u het water soepel laten weglopen via de mofverbindingen. Verwijder ook elke poot tot het einde en controleer tekenen van roest. Als het in orde is, is het tijd om de poten te vervangen of ze in te spuiten met een roestwerend middel. Aarzel niet om te vervangen door een nieuwe poot als er roest is ontstaan.
  • Tijdens het gebruik moet u op de randen of hoeken van de trampoline gaan zitten, omdat het frame is ontworpen om licht te buigen. Daardoor kan het frame gaan buigen, elk extra gewicht moet diep inwerken op de prestaties van de trampolines en ze soms onbruikbaar maken. Als het frame van de trampoline niet meer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert, overschrijdt u mogelijk de gewichtslimieten van uw trampoline. Dit geval is een duidelijk teken van te ver uitgerekte veren.

2. Type veren

Het eerste wat u moet onthouden is dat u af en toe een roestwerend middel moet aanbrengen. Als sommige veren iets te ver uitgerekt zijn, kunt u ze verplaatsen of vervangen door een veer uit een minder actieve zone van uw trampoline, bijvoorbeeld in de buurt van de hoeken, om de trampoline in evenwicht te houden. Als de veren meer dan lichtjes overgerekt zijn, is het tijd om ze te vervangen door nieuwe onderdelen. En als de veren voortdurend overrekt zijn, kunt u de gewichtslimiet van uw trampoline overschrijden.

3. Twee koordmatten

Dit model heeft een eenvoudige constructie en vereist niet zo veel ingewikkelde stappen om trampolines schoon te maken. Uiteraard, met dit type. De matten zullen in een meer speciale omgeving gebruikt worden en duurder zijn dan de zwarte poly mesh mat. Je ziet het gewoon beschikbaar zijn in grotere competitie-formaat trampolines met meer kinderen of volwassenen genieten springen op hen. Deze matten vereisen meer onderhoud en moeten opnieuw worden geschilderd.

De tijd voor water – gebaseerde acryl matten die verkrijgbaar zijn bij uw lokale pijn retailer is ten minste 12 maanden, terwijl het moet om de 3 jaar voor rubber gebaseerde geschilderde matten. Wanneer er de UV-stralen die de bovenzijde van de mat, bent u mogelijk om weg te komen met het schilderen van onderzijde rond elke tweede jaar. Bovendien, deze matten maken trampoline meer responsief voor dat zij minder weerstand in de lucht hebben. Plus, ze vergeven geen zwarte poly mesh matten. Bovendien kunt u beter een touwtje laten breken, want dat is moeilijker te repareren dan het gebrek aan matten te weerstaan.

Afhankelijk van het type trampoline dat u gebruikt, kunt u de beste manier om het schoon te maken. Je moet niet vergeten dat het schoonmaken taak is zeer belangrijk om het onderhoud en de veiligheid voor het toekomstig gebruik op te slaan. Door middel van dit artikel, kunt u grijpen enkele handige tips om de trampoline schoon te maken. Ook, als u wilt meer manieren toe te voegen voor het, laat het ons weten.

 

Leave a Reply